Reflecteren op je team

Na een paar maanden in mijn project bezig te zijn, raakte ik gefrustreerd: de snelheid zat nog niet in het team, deadlines werden net niet gehaald, met 9 mannen in een teamoverleg vond ik dat ik te veel aan het woord was en dat ik soms verrast werd door de dingen die ze aangaven. Ik gaf het ook wel terug aan het team, maar daar kwam ook niet super veel reactie op. Weken liep ik er mee te worstelen en stelde mezelf allemaal vragen: “moet ik het anders organiseren? Ligt het aan de online setting? Heb ik de start van het project wel goed neergezet? Moet ik kleinere overleggen over specifieke onderwerpen organiseren? Moet ik ze meer het woord geven? Moet ik ze meer achter hun broek aanzitten?”. Overuren draaide mijn hoofd.

Totdat ik op een dag bedacht dat ik een retrospective kon houden. In de agile/scrum wereld heel bekend. Elke x weken, bij mij elke 3 weken, wordt er teruggekeken op hoe het ging. Puur op proces en samenwerking. Wat ging er goed, wat kan beter en wat gaan we dan nu anders doen? Ik maakte online een whitebord waar iedereen geeltjes op kon plakken en daar gingen ze. Ik was best wel zenuwachtig, want ik kende ze toch ook niet super goed en ik vond dat het niet heel goed ging. Ik was bang voor hun geeltjes. Wat zouden zij er dan van vinden?

Iedereen had geeltjes beschreven. Ik nam het woord om ze door te nemen en wat schetst mijn verbazing… het team, de samenwerking, de overleggen, het projectmanagement wordt allemaal super positief opgeschreven. En natuurlijk zijn er punten die niet goed gingen. Snelheid was er daar zeker eentje van, maar meerderen gaven aan dat dat helemaal goed ging komen. Na deze startfase dachten ze namelijk dat ze genoeg te doen hadden en dat het dan echt los zou komen. Ze hadden er dus alle vertrouwen in.

Die middag leerde ik van mijn team dat mijn eigen reflectie er ook wel eens naast kan zitten, omdat ik zeer kritisch ben. In die hoge lat had ik ook een hoge lat naar het team opgeworpen. Ik leerde zo veel van mijn team en kreeg zo veel vertrouwen in hen omdat ze vertrouwen hadden in het team en in mij, dat ik echt super blij uit die sessie kwam.

Mijn wijze les over reflecteren: het is super goed om voor jezelf na te gaan of de dingen gaan zoals jij ze wil dat ze gaan. Maar vergeet dit zeker niet ook te doen met je team. Want daar zitten veel reality checks en wijze lessen in. Reflecteren OP je team doe je MET je team!

AS.

Op de wachtlijst Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan informeren we jou als eerste als het product weer op voorraad is.