IJsvogels

DE UITNODIGING AAN PROJECTMANAGERS OM TE REIZEN

Wat doe jij als je gevraagd wordt om op reis te gaan? Als je daarvoor in ruil een reisverslag moet maken? Als de reis naar Siberië gaat? Als je een verslag zult schrijven van een schaatsmarathon? Die je mee zult schaatsen? Terwijl je eigenlijk niet kan schaatsen?

Een reisverslag vol schaatspret

Bas van Oort zei “Ja!” al voor hij wist dat hij mee zou doen aan de schaatstocht en ver voor hij zich realiseerde dat hij wat schaatslessen nodig heeft.
In het boek IJsvogels beschrijft Bas van Oort zijn reis vanaf de vraag tot aan zijn thuiskomst. Hij vertelt op meerdere momenten in die reis hoe hij het onbekende omarmt, nieuwsgierig is en tegenslagen accepteert.


Eveline lag het boek in twee dagen uit. Terwijl zij niet kan schaatsen en het veel liever op tv kijkt. Zij hoort bij de groep die Van Oort omschrijft in zijn omschrijving van de Nederlandse schaatscultuur als: “Iedereen wil leren schaatsen. En iedereen die het niet kan, ervaart dat als een tekort. Het zit diep verankerd in de Nederlandse cultuur.”
Haar blijft bij dat als je niet springt, je niet op avontuur gaat. Sterker nog: je komt niet echt in beweging.

De projectmanager als reisleider

Als projectmanager kan je vasthouden aan wat je kent. Aan de methodes. Aan de inhoud. Aan hoe je het altijd doet.Of je springt.
Dat vraagt creativiteit en moed. Bovendien moet jouw team mee in je beweging. Anders dan bij Van Oort zal jij niet alleen jezelf, maar ook je team moeten overtuigen. Jij bent de reisleider.

Ga je op reis, neem dan het motto van Glorieus Falen mee. Je weet namelijk zeker dat er iets zal ‘mislukken’. Het loopt anders dan je hoopt, hoe goed je je koffer ook inpakt. Als jij empathisch en nieuwsgierig bent, wordt de spannende reis een prachtig avontuur.

“Als je geen kennis over iets hebt en niet weet wat je fout kunt doen, dan kan je het soms per ongeluk goed doen.” – Stefano Keizers

IJsvogels is een inspirerend reisverslag voor iedereen, voor elke projectmanager, die “ja” zegt tegen de mogelijkheden om te reizen.

IJsvogels door Bas van Oort.

EM.

Op de wachtlijst Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan informeren we jou als eerste als het product weer op voorraad is.