Hier word ik echt heel geïrriteerd van!

Iets waar ik altijd bang voor was gebeurde: er werd iets verkeerds getoond bij het delen van het scherm. Nu was het in dit geval niet mijn scherm maar wel mijn berichtje wat aan de hele groep in de meeting werd laten zien. “Ik word hier echt heel geïrriteerd van”. Auch…

Gelukkig had ik een aantal minuten daarvoor in de groep al gezegd dat ik vond dat bepaalde reacties echt niet fijn waren. Men wist dus al hoe ik er in stond. Toen mijn berichtje werd getoond op het scherm kon ik dus alleen maar zeggen: “iedereen weet nu in ieder geval dat ik echt geïrriteerd ben”.

Toch sloeg de sfeer daarna om. De irritatie zat er natuurlijk niet alleen bij mij, maar eigenlijk bij iedereen. Doordat dat nu benoemd werd, was het uit de lucht en konden we het achter ons laten en ons echt richten op het probleem wat we op te lossen hadden.

Naderhand hebben we nog geanalyseerd waar het nu vandaan kwam. Hoe konden we er op dit moment zo verschillend in staan? Daar hebben we veel van geleerd en hebben we in de toekomst zeker wat aan.

Herken jij je in dit verhaal of wil je meer weten? Zoek dan contact met Marieke van Vliet – van der Graaff. Zij vertelde dit faalverhaal naar aanleiding van de podcast die we samen opnamen met haar. Deze is hier te beluisteren.

Op de wachtlijst Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan informeren we jou als eerste als het product weer op voorraad is.